Отборът на Полша победи Саудитска Арабия с 2:0 в мач от

...
Отборът на Полша победи Саудитска Арабия с 2:0 в мач от
Коментари Харесай

Дружина полска срази Саудитска Арабия и гледа към 1/8 финалите

Отборът на Полша победи Саудитска Арабия с  2:0 в мач от втория кръг на група “С ” на международното състезание. Пьотр Желински откри резултата в 40-ата минута. В края на първото полувреме Саудитска Арабия получи дузпа, която обаче пропиля, откакто Войчех Шчесни се намеси на два пъти, с цел да опази вратата си. Левандовски удвои преднината на " тайфа полска " в 82-ата минута и оформи крайният резултат.

Първата по-опасна опция пред вратата на Саудитска Арабия бе в 6-ата минута. Това се случи след добър пробив отляво, последва едно центриране. Милик нападна топката, само че стражът на Саудитска Арабия излезе и я улови. В 8-ата минута Саудитска Арабия получи корнер и опция да заплаши вратата защитавана от Шчесни. Последва положително центриране, само че Салех Алшехри не съумя да нанесе добър удар с глава, топката бе изчистена.

В 13-ата минута Саудитска Арабия бе доста покрай разкриване на резултата. Мохамед Канно получи топката на границата на наказателното поле и изпрати мощен удар към вратата на Полша. Войчех Шчесни съумя да извади топката, която бе ориентирана малко под напречната греда.

Роберт Левандовски стреля с глава след осъществяване на корнер в 26-ата минута, а топката бе изчистена пред вратата от бранител на Саудитска Арабия. В 35-ата минута страхотен дълъг пас изведе Левандовски, който се оправи със бранител и навлезе в наказателното поле на Саудитска Арабия. Нападателят на " тайфа полска " бе затворен и той не съумя да стреля. След това бе отсъдено и нарушаване на поляка.

В 40-ата минута Мати Кеш прати остро подаване в накзателното поле на Саудитска Арабия, а до топката стигна Левандовски, който съумя да я задържи в игра, а по-късно откри Пьотр Желински. Свободният Желински стреля и не остави никакъв късмет на стража Мохамед Аловайс - 1:0!

Три минути по-късно Салех Алшехри проби добре в наказателното наполяците, само че по-късно бе съборен от Биелик. Ситуацията в началото бе подценена, само че ВАР се намеси и викна съдията на монитора край тъчлинията. Дузпа за Саудитска Арабия! Салем Ал-Даусари се нагърби с отговорността да извърши дузпата. Направи го, само че извърши разочароващо дузпата и Шчесни избави, а топката стигна до различен футболист на Саудитска Арабия, който стреля, само че още веднъж полският вратар отби топката над вратата. 

Саудитска Арабия погледна към вратата на Полша още след старта на второто полувреме. В 50-ата минута те пробиха добре отдясно, само че опитът за остро подаване в наказателното поле бе избит в корнер. Ъгловият удар бе изпълнен късо и последва ново центриране, а там футболист на Саудитска Арабия опита задна ножица, само че не придаде задоволително мощ и акуратност на топката, която излезе в навън.

В 55-ата минута пристигна най-хубавият късмет за футболистите в зелено. Те още веднъж навлязоха в наказателното поле на Полша. След съществено безредие и несполучливо изчистване от полски бранител, Салем Ал-Даусари имаше късмет да стреля, само че Войчех Шчесни още веднъж се намеси ужасно и избави " тайфа полска ".

Саудитска Арабия несъмнено бе по-добрият тим във второто полувреме. В 60-ата минута и Фирас Ал-Бурайкан получи страховит късмет да стреля. Той получи добър пас в наказателното поле, съумя да се завърти и да нанесе изстрел, който обаче прелетя високо над вратата. Минута по-късно различен футболист в зелено проби отдясно в накзателното поле на поляците и бе съборен, само че дузпа нямаше по какъв начин да има. Секунди по-късно последва и ново центриране отдясно, само че топката излезе в навън.

Първата страхотна опция за поляците пристигна в 63-ата минута, когато Милик стигна пръв до центриране в наказателното на Саудитска Арабия и стреля с глава. Топката обаче срещна гредата и излезе. Две минути по-късно Роберт Левандовски стреля от придвижване, само че топката попадна в страничната греда и още веднъж не влезе във вратата на Саудитска Арабия.

В 69-ата минута Войчех Шчесни се намеси за следващ път. Салем Ал-Даусари опита изстрел от сериозна отдалеченост, само че топката попадна в ръцете на стража. В 75-ата минута  Роберт Левандовски се откъсна от отбраната на Саудитска Арабия, само че стражът - Мохамед Аловайс, излезе надалеч напред и стигна до топката първи, с цел да я почисти.

Саудитска Арабия стигна до нова страхотна опция в 78-ата минута, когато отляво футболист проби в наказателното поле на " тайфа полска " и подаде към собствен съотборник. Последва удар, който мина на сантиметри от гредата на вратата защитавана от Войчех Шчесни.

В 82-ата минута Роберт Левандовски открадна топката след груба неточност на бранител на Саудитска Арабия и я прати под плонжа на стража - 2:0

В последната минута на постоянното време Левандовски проби и остана самичък против вратаря. Той се опита да копне топката над стража, само че той съумя да я спре с тяло. След това топката още веднъж се удари в краката на Левандовски, само че излезе настрана от вратата

FT ПОЛША - САУДИТСКА АРАБИЯ 2:0

1:0 Пьотр Желински 40'

2:0 Роберт Левандовски 82'

Съставите на двата тима:

Полша: 1. Войчех Шчесни, 18. Бережински, 6. Биелик, 15. Камил Глик, 20. Пьотр Желински, 2. Мати Кеш, 14. Якуб Кивиор, 10. Криховяк, 7. Аркадуиш Милик, 9. Роберт Левандовски, 24. Франковски

Саудитска Арабия: 21. Мохамед Аловайс, 12. Сауд Абдулхамид, 4. Ал-Амри, 5. Али Болеахи, 6. Мохамед Ал-Бурайк, 9. Фирас Ал-Бурайкан, 10. Ал-Даусари, 8. Абдулелах Алмалки, 16. Сами Ал-Нажей 11. Салех Алшехри, 23. Мохамед Канно
 
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР